Tuesday, January 14, 2014

tavuk göğsü sosu tarifi

Merhaba degerli site okurlarimiz. Simdiki konumuz tavuk göğsü sosu tarifi.

Merhabalar,

Bu tarifi ne zamandır yapmak ve yayınlamak istiyordum. Nihayet geçen pazar günü küçük bir kutlama yaptık evimizde. Çok sevdiğimiz kanki dediğimiz arkadaşlarımızla toplandık bizde. Çok keyifli bol eğlenceli kahkahalı bir akşam geçirdik hep birlikte. Evde 2 tane hamile ve bir de 40 günül bir bebeğimiz vardı :) Yaklaşık 15 kişi falandık :) Eee davetli sayım çok olunca bende güzel bir masa hazırlamak istedim. Gelenler çok şaşırdı. Ne yaptın sen böyle yaaa, döktürmüşsün yine, mımmmmm, hımmmm diye diye yediler :)))) Onlar beğendikçe bende mutlu oldum tabiiki. 

40 günlük Duru bebeğimizde yumurta toplamaya geldi bize :) Maşallah çok güzel bir kız olacak büyüğünce :) Bizde kendisine önce hediyemizi ve ardından hoş bir sürpriz yapıp biraz değişiklik yaptığımız yumurtalarımızı sunduk :)) Annesi ve anneannesi bayıldılar.... Eeee senden de böylesini bekliyorduk dediler. Biliyorsunuz detaylarla uğraşmayı çok severim hep..

Gecemiz güzel ve keyifliydi. Kızımın da arkadaşlarıyla çok mutluydu, bol bol oyun oynadılar odasında :) 

Eveeet gelelim bu güzel tarife. İlk defa denedim ve inanılmaz çok beğendim. Artık sık sık yapmaya karar verdim. Hem çok hafif hem de çok lezzetliydi...

İşte tarifim. Umarım sizlerde yapar beğenirsiniz :)))


tavuk gogsu sosu tarifi 1

Malzemeler:

1 lt süt,

1 su bardağı un,

1,5 su bardağı toz şeker,

1 çorba kaşığı mısır nişastası,

1 pkt Dr Oetker vanilya,

1 çorba kaşığı tereyağı


Vişne sosu için:

3 su bardağı vişne suyu 

(ben deeprefezdeki vişnelerimi kullandım )

4-5 çorba kaşığı toz şeker,

3 çorba kaşığı mısır nişastası, (dolu kaşık)


Üzeri için: hindistan cevizi


tavuk gogsu sosu tarifi 2

Yapılışı:

Öncelikle tenceremize, süt, un, şeker, nişastayı alıp çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor..... 

Uzun dikdörtgen borcamımızı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.

Ayrı bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.  Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım düzeltelim. 

Hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim.

Servis yapalım.

Afiyet Olsun... 


Not: Ben deepfrezden çıkardığım vişnelerime biraz daha su ekleyip sos tenceresinde hafif ısıttım (çözülsünler diye). Sonra vişnelerimin çekirdeklerini çıkarttım ve ayırdım. Suyunu nişasta ve şekerle pişirdim. En son ayırdığım vişne parçalarını da ekleyip, karıştırıp muhallebinin üzerine o şekilde döktüm :) Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde pişirebilirsiniz...


tavuk gogsu sosu tarifi 3


Buda o günkü masam :)))


tavuk gogsu sosu tarifi 4




veee şirin yumurtalarımız :)



Hosunuza gidebilecek diger makaleler : tavuk göğsü tatlı tarifi

No comments:

Post a Comment