

MERHABALAR
Düdüklü tencerede kuzu etini bu tarz pişirmiştim gerçekten tandır kebabı gibi lezzetli oluyor,hem güzel pişiyor,hem kızarıyor,lokum gibi oluyor :)
ilk kez tavuk etini de bu tarz pişirdim,sosta bekletmedim,hatta dondurucudan çıkardığım için tam çözülememişti
2 kişi olduğumuz için 2 adet tavuk budu,2 adet patatesi yıkayıp suyu süzülünce patatesleri ortadan 2 ye böldüm,hepsini 2 kaşık sızma zeytinyağı,az tuz,pul biber,karabiberle ovarak her yerine yedirip tencereye koydum,1 tatlı kaşığı tane karabiber,4-5 tane defne yaprağı,1 tatlı kaşığı kuru biberiye koyupkapağını kapattım,orta ocakta kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp en küçük ocakta 45 dk tuttum,
bu şekilde yanmadan nefiss bir tavuk eti yemek mümkün
No comments:
Post a Comment