Thursday, May 8, 2014

MUHALLEBİLİ KROKANLI KADAYIF




muhallebili krokanli kadayif 1



muhallebili krokanli kadayif 2




MALZEMELER

400 GRAM KADAYIF

1 Su bardağı şeker

1,5 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı fındık

MUHALLEBİSİ

6 Ssu bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Arzu ederseniz damla sakızı

KROKANI İÇİN

1 Su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

kadayıflar buzlukta biraz bekletilir  kurutulup ufalanır, kadayıf iri çekilmiş fındık tereyağ ,şeker hepsi kısık ateşte kavrulur.

Krem şanti ve vanilya  hariç  bütün malzemeler pişirilip soğuyunca kremşanti ve vanilya  toz olarak katılır mikserle 5 dakiika çırpılır,  kuplara  BİRERer tatlı kaşığı  hindistan cevizi konulup istenisse kürdanın ucuyla gıda boyası konulup üzerine muhallebisi tam doldurmadan ilave edilir

üzerlerine arzuya göre  krokanları çok ufak parçalara bölüp yerleştiriyoruz en son servise yakın kadayıflarıda ilave edip servis yapıyoruz

krokan için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte yakmadan eritiyoruz temiz bir tezgaha döküp soğuyunca ufalıyoruz


No comments:

Post a Comment